New Post

Rss

01 May 2018
no image

Sukan?

Seperti mana yang tertera di tajuk, kali ini saya akan membicarakan sedikit sebanyak tentang aktiviti sukan yang anda boleh lakukan di Mahsa Bandar Saujana Putra. Bukan setakat tu jee, anda juga mungkin akan disajikan dengan kelemahan-kelemahan Mahsa terutamanya yang berkaitan dengan kemudahan dan akses sukan yang disediakan BUAT MASA INI.

Sorry laa yee tetiba jee cite pasal sukan kat Mahsa setelah sekian lama tak update blog ni. Sebenarnya takdelah busy mana pun (as a 1st year dentistry student), tapi baru teringat nak jenguk2 blog and baru tersedar rupa-rupanya dah lama tak update blog kahkah. Adakah saya perlu set reminder di dalam fon supaya sentiasa meng'update' blog? xD. Worry not, later in the future (keep hoping readers) I will try to find and make time to update my journey from the first day i came to mahsa and maybe if you're lucky enough, you will know why we (JPA students) were sent to Mahsa and also where and which country that we should have been sent to in the first place after graduating from KTT in a-level programme.

(p/s: to those who are interested to know further details about my posts or any other thing that you might wanna know, just contact me through instagram or twitter (sorry cannot give you ws number) because those are the places that I always reside HAHAH because I am a loner jkjk.

*cerita baru nak start*

         Sebelum masuk mahsa, aku selalu berharap yang universiti ni menyediakan fasiliti sukan yang sama macam uni lain - ada court futsal at least dua kee, and court bola tampar (botam), basketball, badminton, tenis (not really necessary), padang at least dua beserta running track of 400m and mcm2 court lain lagi lah yang patut ada. Bukan apa, aku dah pegi kat macam2 universiti awam yang ada kat selangor ni (aku tau bukan aku sorang) and uni2 tersebut ada byk gile kemudahan and tempat bersukan. Contoh yg plg senang yg aku boleh bagi ialah UPM Serdang, sereh tak tipu yg padang sahaja dah dekat sepuluh aku rasa....ke lebih. Aku takde laa expect Mahsa supaya smpai tahap mcm tuu, tapi at least sediakan lah satu court utk sukan2 yang popular kann. Hmm tapi aku cuba laa bagi chance sbb mahsa kat tempat ni still baru kann and dlm proses penambahbaikan (nampak laa sikit effort tu) and tempat pun takde lah besar sangat.

       Sekarang ni aku nak cerita sikit sukan apa yang ada kat Mahsa. First, padang bola ada tapi sangatlah nazak keadaan permukaannya kerana rumput tidak sekata dan lagi satu lecak akan mula muncul dan sukar untuk dihalau (faham?) sebaik sahaja hujan rahmat mencucuri bumi Mahsa. Kalau time musim tengkujuh you better not playing sebab walaupun kau ni jenis suka main hujan punn, kalau asal sepak bola je bola tu stop (lalu atas lopak) tak function jugak. Pastu padang ada satu je tauu, share lah sekali dgn dak cricket and dak frisbee (setiap selasa) and kalau nak main ragbi tuu ketahuilah ini bukan tempat anda. Dulu mula2 turun jugak bola, tapi lama2 penat ahh kalau asyik nak berlawan dengan air jee, dgn budak international lagi main tah pape tau gaduh tau foul jee.

     Lepas ni aku ringkaskan sikit, cam panjang je kalau nak cite semua secara detail. Bagi atlet-atlet larian, track masih belum wujud dan tidak tahu jika ia akan diwujudkan. Court yg ada setakat ni ialah court badminton, basketball, squash...tu pun mostly kat international school (jiran jee, kena jalan sikit). Tapi kali ni ada berita baik! Mahsa skrg dlm proses menyiapkan sports centre yang menempatkan pelbagai kemudahan sukan seperti kolam renang, court-court utk bbrpe jenis sukan and gym tak silap. Berita buruknya students mahsa bukan sikit tauu and court futsal still takde huhuhu.

    So buat peminat tegar futsal (hidup mati futsal), korang kena kurangkan sikit kegilaan tu sebab court paling dekat pun kat Puchong or Putrajaya zzz. Dahlah berbayar and kena travel at least 20 mins pulak tuu. Nak main hari-hari pun takleh, dah jd mcm sukan special pulak. Padahal dulu tu sukan main tiap2 petang jee.

    Kesimpulannya, bersyukur lah dengan apa yang ada kahkah. Ni nak nasihat sikit, gunakanlah masa petang tu at least dua or tiga kali seminggu untuk bersukan or beriadah. Joging slow dgn member sambil dengar lagu time broken dulu pun takpee, at least ada. Sebabb.. bila kita beriadah ni mmg badan akan rasa penat, tapi minda akan fresh tau and bila otak dah fresh secara tiba-tibanya badan kita pun akan rasa ringan and cergas, nak belajar pun ilmu mudah masuk! Selain itu, riadah juga dpt melenyapkan segala tension yg korang ada sebelum tuu, and juga in shaa Allah dpt mencegah drpd depression. Tetiba je kan nak bagi nasihat pasal benda nii hahah i know it's cliche, but most of you just take it for granted righttt?! Klaa byee

Kalau ada apa2 cadangan untuk content post nii, komen je ehh!

29 December 2015
no image

Prakata

Perkara sama berulang lagi...

Before this (when I was writing for the latest article in this blog) I said to myself that after this I would keep updating my blog, especially in ktt.

Tapi tu semua sembang kencang haha takpe kali ni aku nak sembang lagi yang aku akan update lagi blog ni secara berkala pada masa akan datang, tapi kali ni tak kencang mana, cuma lebat je lah hahaha.

Anyways, aku sebenarnya ada banyak sangat benda nak share tapi taktau nak start dari (salah tatabahasa, kalau Cg. Hikmah tgk ni) mana. Because I've been leaving this blog for more than one semester (6 months). So, of course there would be so much stories untold. I think I want to start my story randomly by not following the timeline huhu.

Kepada orang yang membaca blog ni, jangan baca. Kalau tak anda akan menyesal huhu.

Baru-baru ni di makmal komputer, tetiba diorang bangkit pasal blog. Sebab masa tu wafiy tulis address blog dia dekat assignment (resume) yang dia buat. And then ada makhluk Allah ni kantoikan yang aku ada blog haha. Aku taknaklah orang tau yg aku ada blog, yang dah tau tu takpelah huhu macam Ain (kalau kau bacalah). Qadim masa tu tanye, kau ada blog man? Haha roommate pun aku tak pernah bgtau tau. Rasa mcm malu jugak lah nak bgtau, sebab biasa yang ada blog or diary ni pempuan je or laki yang penyayang gituuu. But that was only perception or may I say a prejudice in our society. It is never a wrong thing for either boy or girl to have blog. It is not necessary to say someone having a blog to express their feelings. You can do anything, sharing knowledge or something useful to other people, like what Sir Najmi did and does (opps). Do read his blog (opps).

So there's nothing wrong, don't worry, you're not doing anything wrong (repetitive).


07 April 2015
no image

Greetings!

So, this would be my very first post since .... i can't remember how long I have been leaving this blog. But, starts from now I would really try to be active in blogging for some reasons. One of the primary ones is to improve my English (correct my grammar if i am wrong) and to unleash my creativity in writing since I am stuck here at home doing nothing (reading occassionally) waiting for jpa mara result that will come out latest in early May (pray for me!), to be exact, on 8th May. The interviewer(s) said that we will get the result as early in the end of April. So, I have to wait for about a month more for the result to come out, and will continue to stay home alone for one more month.
The interview was held on 25 March 2015 in UiTM cawangan seremban tiga and we all had to wear plain white t-shirt (i guess i was the only boy wearing long sleeve), dark-color tracksuit and sport shoes. At first, I thought we would be having sports or vigorous activities, I was really excited for that. When I was to register or to confirm my attendance for interview on that day, someone told me that we wouldn't be having any sport activities. The purpose was just to get us more relaxed and laid-back and it would make us easier to move here and there especially when we were in group so we could be more flexible (either to sit on the flour or on the chair).
 There were two sessions, both were case studies but were differentiated by languages which is Malay and English. I could tell you that the Malay session seemed much better than English because it was really hard for me to find suitable words to be used in English. Sometimes I would stuck during the presentation, not because of lacking of ideas, but to translate the words to English haha. I really knew the words, but they were missing ke laut when i was in front of the interviewers. To comfort myself, I set in my mind that they wouldn't be looking at my grammar or my proficiency in English language, but they would look at my points, This was just to COMFORT myself hahaha.
Overall, the interview was not so difficult because we were not brainstorming ideas alone, but we were doing it in our group. So, there were friends to help, and all of them were very great, so just make sure all of you helping each other because the secret to success in THIS interview is that you have to fully cooperating with your mates, you set in mind that you want all of your mates together acquiring the scholarship. Thanks for reading! And don't forget to pray for me!
11 December 2012
no image

Ikram KP Enterprise



Quality is our priority!

Located in Kuala Lipis, Pahang, we are the only company that offers you the most quality yet reasonable price for all kinds of products we stated. All the products ordered will be delivered in a short period from the time you ordered. Let's get started!

Products
  • Button Badges (custom or ready made)
  • T-Shirt or some types of clothes (printing)
  • High quality montage or videos (company or personal)
  • Business card or ID card (company or personal)
  • Banners, Flyers or Magazine
  • Event managing and handling (depends)

Address:

Rumah Timbalan Pengetua HEA, MRSM TUN GHAZALI SHAFIE, KM 7 Jalan Lips-Kerambit, 27200 Kuala Lipis, Pahang. 

Contacts;
013-6599505
013-3222170 (whatsapp only)

Our companion site;
http://cetak4u.blogspot.com

E-mail us;
ikramkp@gmail.com

TAGS; Button badge termurah, kualiti dan siap dengan cepat di seremban dan kuala lipis, pahang.





no image

Button Badge Termurah dan Berkualiti!

Button Badge Termurah dan Berkualiti!
Tempah sekarang!

Adakah anda sedang mencari Pembekal Button Badge murah dan kualiti yang terbaik di Malaysia? Kamilah pembekal button badge murah di Malaysia. Setiap pelanggan adalah keutamaan kami! Kami dapat siapkan tempahan dalam masa yang singkat dan cepat di samping kualiti yang terjamin drpd kami! Harga boleh ditawar tapi sememangnya murah drpd yang lain! Cepat, rebut peluang :)

Sesuai untuk sesuatu program dan majlis, sekolah atau syarikat.

Harga daripada RM1.20 - untuk saiz yang besar jika order agak banyak. Terdapat pelbagai saiz dari kecil hingga besar (58mm). Kami antara yang termurah, boleh bandingkan dengan yang lain | Quality Services and Products from IKRAM KP


Address:

Rumah Timbalan Pengetua HEA, MRSM TUN GHAZALI SHAFIE, KM 7 Jalan Lips-Kerambit, 27200 Kuala Lipis, Pahang. 

Contacts;

013-6599505
013-3222170 (whatsapp only)

Our companion site;
http://cetak4u.blogspot.com

E-mail us;
ikramkp@gmail.com


Thank You :) Be confident, you're our first prority!

Menyiapkan tempahan dalam masa yang singkat!

Tawaran kami kepada seluruh penduduk Malaysia - Kedah, N. Sembilan, Melaka, Selangor, Johor, Pahang, Perak, Kelantan, Terengganu, Perlis, Kuala Lumpur

Tag ; Button badge murah seremban, montage video maker malaysia, button badge murah selangor, button badge murah negeri sembilan, button badge murah malaysia, button badge murah melaka
no image

IKRAM KP | Are you searching for these products?

Low Price guaranteed, can bargain!

All is You-Design-It!

Button Badges (Hot!)
ID Card 
T-Shirt (Printing)
Business Card

Others ; 

Montage / Videos (Corporate/else) (expert!) ask us to see eg.
Souvenirs (Variety)
Machines (Tell Us What)
Sulam Baju
Uniform/Corporate Clothes

ETC.

We are in Malaysia. Special order in Seremban.
Feel free to contact us!
We will help you in fast and quality services.

Address:


Rumah Timbalan Pengetua HEA, MRSM TUN GHAZALI SHAFIE, KM 7 Jalan Lips-Kerambit, 27200 Kuala Lipis, Pahang. 

Contacts;
013-6599505
013-3222170 (whatsapp only)

Our companion site;
http://cetak4u.blogspot.com

E-mail us;
ikramkp@gmail.com

Thank You :) Be confident, you're our first prority!









Copyright © Journey of Iman ~ All Right Reserved
Designed by Cetak 4U @ Open w3.